Какво е психологическо консултиране онлайн?

Психологическото консултиране и психотерапията по интернет представляват общуване с психотерапевт посредством email, чат, телефон или видеоконференция. Независимо от това къде се намирате, винаги можете да се обърнете към професионален терапевт онлайн -професионалист със специални знания, навици и опит, който да Ви окаже помощ в трудна жизнена ситуация. Процедурата на работа е същата както в истинския терапевтичен кабинет – можете да проведете само една консултация или да проведете продължителна терапия.

Какво прави психологическото консултиране по интернет ефективно?

::: Хората са по-склонни към откровеност в общуването „с компютър“, отколкото с човек;

::: Не се проявява задържащият фактор „срам“, защото пациентът запазва своята анонимност;

::: Пациентът и психотерапевтът обикновено се фокусират върху същността на проблема по-бързо;

::: Самото писане на писмо изпълнява психотерапевтична функция и пр.

За кого са подходящи онлайн консултиране и терапия?

::: В случаите, когато в населеното място където живеете е трудно или невъзможно да намерите терапевт;

::: Ако за Вас конфиденциалността е важна;

::: Трудно Ви е или се срамувате да признаете, че имате проблем;

::: Вие сте от типа хора, които не обичат да се появяват на обществени места;

::: Не разполагате с време да посетите психотерапевта в неговия кабинет;

::: Нужен Ви е спешен съвет от специалист.

Това е Вашият тип терапия?

Можете да се свържете с онлайн-консултант на Синтагма на e-mail: therapy@psyntagma.com или да използвате програмата Skype (потребителското име на студио Синтагма е psyntagma), за да проведете консултация в удобно за нас и за Вас време.

Важно! За момента Синтагма предлага безплатни и платени консултативни/терапевтични сесии.

За кого не е подходящо онлайн консултиране и терапия?

::: Ако изпитвате затруднения при ползването на интернет или електронна поща;

::: Не обичате да пишете;

::: Скривате важна информация от терапевта.

За Вас не са подходящи онлайн консултиране и терапия?

В такъв случай не се колебайте да си запишете час в комфортното студио „Синтагма“ в гр. София. За целта е пожелателно да използвате e-mail therapy@psyntagma.com, за да опишете накратко какво е Вашето затруднение. Ако не сте от София, отново имаме решение за Вас – използвайте регистъра на психотерапевтите в България в секцията „Намери терапевт“.

Реклами

17 коментара to “Онлайн консултиране”

 1. Galia Says:

  Много се радвам, че Ви намерих. Имам притеснение, че моят съпруг е алкохолно зависим. Неговата работа е много отговорна и опасна, пътува много често и дълго време го няма, а когато дойде тук при нас (ние имаме две малки деца), му се случва доста често да употребява алкохол. Вчера примерно се напи наобед и докато си чакаше обявяването на полета заспал и чак на последното повикване по високоговорителя се събудил, но го върнаха. Та сега обяснения пред шефове и т.н. Иначе като си е на работа не пие, защото ще го изгонят. Аз не знам как да реагирам, опитвам се да съм толерантна, макар че често имаме разговори след дни, в които е пил. Иначе е много добър човек и страхотен баща – всеотдаен и любящ. Но алкохолът за мен е като трън в нашите взаимоотношения. Той ме помоли всеки път, като видя, че почва да прекалява с алкохола да му правя забележка – това правилно ли е? Но се случва така, че се вижда с приятели, почват от сутринта с две, после на обяд пийне още малко, после докато разхожда по-голямата ни дъщеря още едно и аз се дразня. Има дни, в които изобщо не пие, други, в които пие по 200-300 г. и такива като вчера, в които пие по 500-600 г. за няколко часа. Понякога казва, че няма да пие, защото вчера е прекалил. Кълне се и после пак пие – е, не много по 100-200 г. Моля Ви, кажете ми дали имам основание за притеснение и какво да правим, за да не се дразним взаимно. Много благодаря.
  P.S. Отказва каквито и да е мои предложения за терапии и консултации с психолог – той нямало да ни реши проблемите.

 2. dimitar.b Says:

  Много добра инициятива за „онлайн“терепатевтика.Във всъщност,много пъти съм се замислял върху този въпрос,какво в същност липсва днес на нас българите.Седемнадесет годишното ни лутане след почти вековен „комунистически“начин на мислене,превръщайки ни в еднородна събстанция на общество извън нормите на стремеж към усъвършенстване като общост и индивидуализъм ни нанася непоправими изкривявания за стабилитет и психологична свобода.Много от нас имат специализация в тази област ,но остават неразбрани за обществото защото днес управляват други,чужди на народопсихологията ни закони.Именно от там идва корупцията ,цинизмът и безхаберието ни един към друг в желанието си да „оцелеем“физически ,да демонстрираме отдавна забравени „ценности“като богатство,просперитет и насилствено налагане на своите желания над обществото като цяло.Но обществото носи своето задължение да промени тази психология,като посочи качествени хора за неговото управление.Именно тук психолозите дължат много за днешния некачествен подбор на управляваща класа.Нека направим следния експеримент,който не ще да е нов ,но ще бъде показателен за напредъка на нацията да се самосъхрани след своя 13 вековен период на съществувание.
  Ще кажете ,какъв е този който без да има необходимия „ценз“си позволява да дава препоръки към психолозите на нашето съвремие.Сам за себе си не мога да определя кой съм,може би най обикновен като всички нас еднакво страдащ като всеки българин.Но годините прекарани в подножието на „Мадарския конник“,този монумент от историята някакси наложи моята дисциплинираност и непримиримост в името на съществуването на България и за бъдещите поколения.Днес обществото на психолозите са на дневен ред да поставят нещата от живота там където им е мястото.А те според „магическата“сила излъчвана от този монумент са единственото ни условие да продължим напред в името на нацията и нейното добруване.
  с уважение : Димитър Богоев

 3. Синтагма Says:

  Г-н Богоев, екипът на Синтагма подкрепя идеята, че психолозите в България сме „длъжници“ на българското общество. Радостно все пак е това, че психологическата култура на хората постепенно нараства – очевидно ентусиазмът на младите психолози е тиха сила.

 4. Петър Says:

  Много се радвам, че съществува такъв сайт и психологията набира сила в България. Скоро ще се възползвам и аз от безплатното онлайн-консултиране. Не само защото имам за какво да се консултирам, а и защото психологията е мой личен интерес, както и част от специалността, която изучавам. Инициативата е страхотна и Ви поздравявам за нея!

 5. Синтагма Says:

  Galia, здравейте – това, което мога да Ви дам като напътствия е прекалено лично. Ще използвам електронната поща, за да се свържа с Вас.

  Благодаря Ви за доверието!

 6. Петя Тодорова Says:

  Здравейте. Много се радвам, че ви открих. За майките с малки деца, които нямат на кого да разчитат, за да посетят психолог това е безценен дар. Благодаря ви!

 7. Синтагма Says:

  Сърдечни благодарности от екипа на студиото, Петя!
  Окуражителните думи на хора като Вас ни дават увереността, че сме поели в правилната посока.

 8. Силвето Says:

  Поздравявам ви! Идеята е невероятна и прогресивна. И аз бих се възползвала от услугите Ви. Само че не съм ходила до сега на терапевт … и не ми е ясно в какво се състои, но ще опитам.

 9. Синтагма Says:

  Здравейте! Радвам се, че одобрявате инициативата Ви – оценката на всеки един от читателите ни е важна за нас.
  Ако желаете да участвате в акцията ни, пишете ни на електронна поща: therapy@psyntagma.com и опишете проблема си, посочете също час и ден (делничен, между 18:30-22:30) когато Ви е удобно да проведем първата консултация.

  Поздрави от екипа на Синтагма!

 10. dil okullari Says:

  do you know any information about this subject in other languages?

 11. Синтагма Says:

  Hello dil okullari,

  Yes, the studio keeps a finger on the pulse of contemporary online therapy -the topic isapredominant interest in the US,Western Europe and Russia.

 12. бебето Says:

  Ами може да ви стори малко налудничево и леко диво..Незнам и аз как да го нарека..Имам приятел с който живея,но който не обичам..Там където работа имам много контакти…Не че нещо нередно…Но миналия месец се яви един субект така да се каже,който постоянно се заяжда с мене и се бъзика така да се каже.Мои колеги казаха,че докато съм била отпуска този Субект е питал за мене..И днес идва до офиса с един мой познат като пак така се държа нагло…Постоянно ме ядосваше…Направо много му се ядосах…Сигурно ме мислите за луда,но ми се иска някой да ми обясни на какво се дължи това негово каруцарско държание с мене..Иска ми се някой да ми обясни и да съм наясно….Благодаря,ви предварително за вашата помощ..

 13. Синтагма Says:

  Здравейте,

  Възможно е този „Субект“, както го наричате Вие, да търси начин да привлече вниманието Ви. Различните хора по свой начин търсят вниманието на човек, към когото изпитват интерес. Ако желаете да научите дали това действително е така, използвайте второсигналния (по-цивилизования) начин – поговорете с този „Субект“. Ако от Ваша страна има бурна емоционална реакция („много му се ядосах“) при това споменавате, че не обичате настоящия си приятел, помислете дали този „Субект“ също не предизвиква Вашия интерес. Отговорите на въпросите са у Вас самата – тези насоки са общи, но достатъчни.

  Желая Ви всичко най-добро!

 14. бебето Says:

  Благодаря за вашия бърз отговор..И за вашия съвет…За едно сте прави…Направих опит да поговоря с тоя човек,но не уви..Вчера пак дойде и се държа ужасно което предизвика от моя страна лека физическа намеса…(шамарче,лек ритник)Как да говоря с човек който просто се държи каруцарската..Може и да си търси моето внимание,но вече прекалява..Бях много ядосана от държанието му..Благодаря ви за помоща..Имах нужда да споделя с някой….Защото просто няма с кой да споделя..Страх ме е 😦 Благодаря че ви има…Страшни сте..колко струва при вас да се запиша и как мога да ви намеря :)Успех и много късмет 🙂

 15. Синтагма Says:

  Бебето, радвам се, че коментарът ми Ви е бил полезен – това е и мисията на студиото.

  За записване и повече информация, свържете се с екипа на студиото чрез електронна поща – therapy@psyntagma.com или в програмата Скайп – абонатно име psyntagma.

  Всичко добро!

 16. andjela Says:

  Здравейте!Объркана съм и не знам откъде да започна,дори не съм сигурна дали имам нужда от консултция или просто искам да споделя,за да освободя напрежението…
  Аз съм студентка,на 21 години съм и мога да кажа,че досега водех спокоен живот.Откакто дойдох в София обаче,се сблъсках с много проблеми и неприятности и постепенно започнах да се изнервям несъзнателно…Един ден това лято тъкмо тръгвах към магистралата с колата и на две коли разстояние пред мен блъснаха жена (на Цариградско шосе-ако си спомняте,съобщиха този случай по новините),която в последствие разбрах,че е починала.Толкова се стреснах,че дори се изгубих в София след това,защото не виждах накъде карам…Оттогава не мога да пътувам спокойно никъде и с нищо.Започнах да се карам с приятеля си за начина му на шофиране,тъй като имам повече опит от него и понякога ме плаши с необмислени маневри…В последствие започнах да си мисля все повече лоши неща,какво може да му се случи,освен това (по необясними за мен причини) започнах и да го ревнувам.Може би от страх да не го загубя,независимо по какъв начин.Сега съм постоянно обсебена от мисли,които самата аз осъзнавам,че са абсурдни,но не мога да ги спра.
  Единственото нещо,което знаех,че ми помага и ме кара да се чувствам добре,са наркотиците.Преди съм взимала различни,но само по партита и знаех,че мога да спра,когато реша.Така и беше.Но сега проблема е,че дори не искам да престана,защото те ми помагат да съм в добро настроение,дават ми енергия и по този начин мога да уча за изпитите повреме на сесия,да се справям с тях и с хилядите налудничеви мисли,които постояно нахлуват в главата ми.Знам,че така няма да реша проблемите си,но ми харесва да живея без мисълта за тях…Какво мога да направя?!

 17. Синтагма Says:

  Andjela,

  Благодаря Ви за доверието, че споделихте проблема си тук. Състоянието, което описвате е тревожно, но за съжаление често срещано – справянето с живота (най-общо казано) посредством наркотиците е един несполучлив коупинг (т.е. психично справяне), който сам по себе си поражда нови усложнения. Моят съвет е да посетите психотерапевт, с когото да поговорите за проблемите, които Ви терзаят и да изработите съвместно стратегия за справяне със сегашното Ви състояние.

  Ако желаете да работим заедно, свържете се посредством Skype (абонат psyntagma) или по електронната поща – therapy@psyntagma.com

  Желая Ви всичко най-добро!


Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: